Tropikalna dawka życia.

 Kapsułki z czerwonym olejem palmowym wyprodukowane z owoców czerwonej palmy to tropikalna dawka życia. Olej pozyskiwany jest naturalnie z owoców palmy czerwonej uprawianej głównie w Afryce Zachodniej, Środkowej, Malezji i Indonezji. Jest tłoczony na zimno i rozlewany do ciemnych butelek. Jest pełen witamin i pożytecznych kwasów omega.

Znalezione obrazy dla zapytania owoce czerwonej palmy 
źródło: http://polki.pl/zdrowie/choroby,olej-z-owocow-czerwonej-palmy,10076380,artykul.html

Kapsułki z czerwonym olejem palmowym to unikalna kompozycja karotenoidów, koenzymu Q10 oraz witaminy E.
źródło: https://nomak.pl/product/151/1-x-kapsulki-z-czerwonym-olejem-palmowym--bio-olej-30-ml-gratis.html 

Czerwony olej palmowy wykazuje przede wszystkim silne działanie antyoksydacyjne, chroniąc komórki przed wolnymi rodnikami.
Wolne rodniki są niesparowanymi atomami. Każdy atom tlenu ma parzystą liczbę elektronów. W procesie przemiany tlenu w organizmie niektóre atomy tracą jeden elektron, co zaburza ich równowagę. Taki „wybrakowany” atom poszukuje brakującego elektronu, i zabiera go innym atomom, a te z kolei następnym.  Atomy z jednym elektronem stają się wolnymi rodnikami. W procesie przetwarzania tlenu na energię około 5% cząsteczek uwalnia się w postaci wolnych rodników tlenowych. Ale w ciągu 70 lat życia wdychamy średnio ok. 17 ton tlenu, a więc niemal tona zamienia się w wolne rodniki.
Procesy powstawania wolnych rodników związane są także z paleniem papierosów, silnym stresem, długim opalaniem się, a nawet forsownym treningiem. W czasie intensywnego wysiłku znacznemu przyspieszeniu ulega przemiana materii. A szybszy metabolizm, to szybsze przetwarzanie tlenu i glukozy w energię, czego efektem ubocznym jest zwiększona produkcja wolnych rodników.
Wolne rodniki docierają także do naszego organizmu poprzez pożywienie  z wędzonych, smażonych czy grillowanych produktów, których sporo jest w naszej diecie.
źródło: http://www.superflavon.pl/baza_wiedzy.html


Wolne rodniki powodują miażdżycę, uszkadzają ściany naczyń krwionośnych i utleniają lipidy (tłuszcze) LDL. Tłuszcze wraz z cholesterolem osiadają na ścianach tętnic, które w ten sposób zostają uszkodzone. Tworzą się na nich skrzepy, które z kolei  mogą przyczyniać się do zawału lub udaru.  Wolne rodniki również atakują DNA, powodując jego mutacje, z zmutowane komórki mnożąc się przyczyniają się do powstania nowotworu. Wolne rodniki także niszczą lipidy (tłuszcze) naskórka, uszkadzają jego naturalną barierę ochronną. Skóra staje się sucha i skłonna do podrażnień. Naruszone zostają również włókna kolagenowe i elastynowe skóry właściwej, a to prowadzi do zmniejszenia jej elastyczności i przyspiesza powstawanie głębokich zmarszczek.
Wolne rodniki są także odpowiedzialne za demencję starczą, chorobę Alzheimera, chorobę Parkinsona, zaćmę, łuszczycę, astmę, nadciśnienie, miażdżycę, chorobę wieńcową, zaburzenia rytmu serca, cukrzycę, stany zapalne trzustki, wrzody żołądka i dwunastnicy, niewydolność nerek, chorobę zwyrodnieniową stawów.

Antyoksydanty (przeciwutleniacze) z kolei to związki chemiczne hamujące reakcje utleniania w organizmie. Powstrzymują proces powstawania cząsteczek z niesparowanym elektronem, czyli wolnych rodników. Po naszym organizmie krążą zarówno wolne rodniki i antyoksydanty.  Jeśli zachowywana jest między nimi równowaga, mamy się dobrze, natomiast nadmiar wolnych rodników powoduje szereg wspomnianych chorób. Antyoksydanty zapewniają regenerację komórek  i uzyskanie pełnej kondycji psychofizycznej.
źródło: http://www.superflavon.pl/baza_wiedzy.html



Czerwony olej palmowy to także bomba karotenowa. Kapsułki zawierają 10 razy więcej karotenu niż marchewka i 30 razy więcej niż pomidor. Z wyliczeń wynika że istnieje około 600 rodzajów karotenów. Olej zawiera wiele z nich: Likopen, Luteina, Zeaksantyna Kryptokantyna, Alpha- i Beta-karoten. Badania dowodzą że cała gama karotenu ma lepszy  wpływ na nasz organizm niż wyizolowany syntetyczny karoten. Prowitamina A dostępna w kompozycji karotenoidów pozwala  przede wszystkim na odbudowę układu odpornościowego. Kapsułki regulują poziom ciśnienia krwi i cholesterolu. Pozytywnie wpływają na poprawę wzroku. Zmniejszają ryzyko zachorowania u kobiet na raka piersi, u mężczyzn na raka prostaty, u palaczy na raka płuc. Wpływają także na poprawę pracy górnych dróg oddechowych u dzieci.

Kapsułki z czerwonym olejem palmowym są kompilacją pełnej witaminy E we wszystkich ośmiu frakcjach (tokoferole i tokotrienole). Wspierają pracę mózgu i układu nerwowego. Zapobiegają zachorowaniu na Parkinsona, Alzheimera, demencję oraz udar. Stanowią naturalny, wewnętrzny filtr UV. Blokują rozwój raka skóry oraz unicestwiają komórki rakowe. Wzmagają także potencję i płodność, zarówno u kobiet jak i u mężczyzn.

Kapsułki z czerwonym olejem palmowym zawierają także koenzym Q10,  odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie poszczególnych narządów (serce, mózg wątroba), dodając tym samym komórkom energii.

Zatem czerwony olej palmowy to tropikalna dawka życia. 

Zainteresowanych także innymi produktami proszę o przesłanie zapytania o ofertę wraz z podaniem adresu e-mail w formularzu kontaktowym. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga