Tropikalna dawka życia.

źródło: http://polki.pl/zdrowie/choroby,olej-z-owocow-czerwonej-palmy,10076380,artykul.html
Kapsułki z czerwonym olejem palmowym to unikalna kompozycja karotenoidów, koenzymu Q10
oraz witaminy E.
źródło: https://nomak.pl/product/151/1-x-kapsulki-z-czerwonym-olejem-palmowym--bio-olej-30-ml-gratis.html
Czerwony
olej palmowy wykazuje przede wszystkim silne działanie antyoksydacyjne, chroniąc komórki przed
wolnymi rodnikami.
Wolne rodniki są niesparowanymi
atomami. Każdy atom tlenu ma parzystą liczbę elektronów. W procesie przemiany
tlenu w organizmie niektóre atomy tracą jeden elektron, co zaburza ich równowagę.
Taki „wybrakowany” atom poszukuje brakującego elektronu, i zabiera go innym
atomom, a te z kolei następnym. Atomy z
jednym elektronem stają się wolnymi rodnikami. W procesie przetwarzania tlenu
na energię około 5% cząsteczek uwalnia się w postaci wolnych rodników
tlenowych. Ale w ciągu 70 lat życia wdychamy średnio ok. 17 ton tlenu, a więc
niemal tona zamienia się w wolne rodniki.
Procesy
powstawania wolnych rodników związane są także z paleniem papierosów, silnym stresem, długim opalaniem się,
a nawet forsownym treningiem. W czasie intensywnego wysiłku
znacznemu przyspieszeniu ulega przemiana materii. A szybszy metabolizm, to
szybsze przetwarzanie tlenu i glukozy w energię, czego efektem ubocznym jest
zwiększona produkcja wolnych rodników.
Wolne
rodniki docierają także do naszego organizmu poprzez pożywienie z wędzonych, smażonych czy grillowanych
produktów, których sporo jest w naszej diecie.
źródło: http://www.superflavon.pl/baza_wiedzy.html
Wolne
rodniki powodują miażdżycę, uszkadzają ściany naczyń krwionośnych i utleniają
lipidy (tłuszcze) LDL. Tłuszcze wraz z cholesterolem osiadają na ścianach
tętnic, które w ten sposób zostają uszkodzone. Tworzą się na nich skrzepy,
które z kolei mogą przyczyniać się do
zawału lub udaru. Wolne
rodniki również atakują DNA, powodując jego mutacje, z zmutowane komórki mnożąc
się przyczyniają się do powstania nowotworu. Wolne
rodniki także niszczą lipidy (tłuszcze) naskórka, uszkadzają jego naturalną
barierę ochronną. Skóra staje się sucha i skłonna do podrażnień. Naruszone
zostają również włókna kolagenowe i elastynowe skóry właściwej, a to prowadzi
do zmniejszenia jej elastyczności i przyspiesza powstawanie głębokich zmarszczek.
Wolne
rodniki są także odpowiedzialne za demencję starczą, chorobę Alzheimera,
chorobę Parkinsona, zaćmę, łuszczycę, astmę, nadciśnienie, miażdżycę, chorobę
wieńcową, zaburzenia rytmu serca, cukrzycę, stany zapalne trzustki, wrzody
żołądka i dwunastnicy, niewydolność nerek, chorobę zwyrodnieniową stawów.
Antyoksydanty
(przeciwutleniacze) z kolei to związki chemiczne hamujące reakcje utleniania w
organizmie. Powstrzymują proces powstawania cząsteczek z niesparowanym
elektronem, czyli wolnych rodników. Po naszym
organizmie krążą zarówno wolne rodniki i antyoksydanty. Jeśli zachowywana jest między nimi równowaga,
mamy się dobrze, natomiast nadmiar wolnych rodników powoduje szereg
wspomnianych chorób. Antyoksydanty zapewniają regenerację komórek i uzyskanie pełnej kondycji psychofizycznej.
źródło: http://www.superflavon.pl/baza_wiedzy.html
źródło: http://www.superflavon.pl/baza_wiedzy.html
Czerwony
olej palmowy to także bomba karotenowa. Kapsułki zawierają 10 razy więcej
karotenu niż marchewka i 30 razy więcej niż pomidor. Z wyliczeń wynika że
istnieje około 600 rodzajów karotenów. Olej zawiera wiele z
nich: Likopen, Luteina, Zeaksantyna Kryptokantyna, Alpha- i Beta-karoten.
Badania dowodzą że cała gama karotenu ma lepszy
wpływ na nasz organizm niż wyizolowany syntetyczny karoten. Prowitamina
A dostępna w kompozycji karotenoidów pozwala
przede wszystkim na odbudowę układu odpornościowego. Kapsułki regulują
poziom ciśnienia krwi i cholesterolu. Pozytywnie wpływają na poprawę wzroku.
Zmniejszają ryzyko zachorowania u kobiet na raka piersi, u mężczyzn na raka
prostaty, u palaczy na raka płuc. Wpływają także na poprawę pracy górnych dróg
oddechowych u dzieci.
Kapsułki z czerwonym olejem palmowym są
kompilacją pełnej witaminy E we wszystkich ośmiu frakcjach (tokoferole i
tokotrienole). Wspierają pracę mózgu i układu nerwowego. Zapobiegają
zachorowaniu na Parkinsona, Alzheimera, demencję oraz udar. Stanowią naturalny,
wewnętrzny filtr UV. Blokują rozwój raka skóry oraz unicestwiają komórki
rakowe. Wzmagają także potencję i płodność, zarówno u kobiet jak i u mężczyzn.
Kapsułki z czerwonym olejem palmowym zawierają
także koenzym Q10, odpowiedzialny za
prawidłowe funkcjonowanie poszczególnych narządów (serce, mózg wątroba), dodając tym samym komórkom energii.
Zatem
czerwony olej palmowy to tropikalna dawka życia.
Zainteresowanych także innymi produktami proszę o przesłanie zapytania o ofertę wraz z podaniem adresu e-mail w formularzu kontaktowym.
Zainteresowanych także innymi produktami proszę o przesłanie zapytania o ofertę wraz z podaniem adresu e-mail w formularzu kontaktowym.
Komentarze
Prześlij komentarz